• Viladrau Centre de la Gent Gran
  • Viladrau Centre de la Gent Gran
  • Viladrau Centre de la Gent Gran
Carrer Balcells i Morató, 1
17406
667 079 091
670 090 005

De dilluns a divendres de 9.00 a 19.00 hores

El nou centre de serveis per a Gent Gran de Viladrau, “Escoles Velles”, va obrir portes el passat 4 de febrer i ja funciona a ple rendiment.

Aquest nou equipament té l’objectiu d’oferir un espai acollidor per a les persones grans del municipi així com un ampli ventall d’activitats escollides a partir dels costums i preferències de les persones que assisteixin diàriament al centre. 

En el centre s’implantarà el programa “Tu decideixes com vols envellir”, una metodologia de treball de l’entitat que gestiona el centre, SUMAR, basada en l’atenció centrada en la persona.  

El programa cerca la felicitat i el benestar de les persones grans a través de la seva identitat, i una de les primeres accions que s’han portat a terme és la d’escollir el mobiliari de l’equipament. Les persones grans de Viladrau han escollit les butaques, les taules, les cadires, ..., i els primers usuaris han començat a decorar diferents espais i parets, creant ambients acollidors i agradables al gust de tothom. 

Un altre aspecte que treballarem al centre és el de mantenir una relació constant i continuada amb l’entorn més proper i el municipi. Per aquest motiu, ja des del primer dia, hem sortit a jugar a la petanca al jardí, compartint l’activitat amb un grup de persones del poble que cada tarda es troben per jugar. A més de jugar i passar una estona divertida, l’activitat ens permet relacionar-nos amb els amics i veïns del poble, i també treballar la motricitat i l’activitat física.

El nou centre de serveis també vetlla perquè les persones es sentin com a casa i facin aquelles activitats que els agrada fer. Tothom qui vol pot participar en tasques quotidianes com parar i desparar la taula, regar les plantes, servir-se el menjar, ... també mengem tots plegats, professionals i usuaris i mirem i comentem les notícies del dia a dia. 

El ventall d’activitats que s’ofereixen és molt divers i personalitzat per a cada persona. Hi ha activitats amb grup, com per exemple el gimnàs, l’estimulació cognitiva o la tertúlia d’actualitat que es realitzen cada dia i que hi participa qui vol. I d’altres d’específiques adaptades als costums, interessos i habilitats de cada persona, com per exemple fer mitja o mots encreuats. 

Fer-se gran no implica deixar de fer allò que fèiem i des del centre de serveis treballem perquè sigui així.  Afavorim l’autonomia de la persona i busquem la manera de que la persona que hi assisteix, continuï realitzant aquelles activitats que el motiven i li agraden, ja sigui adaptant un coixí per poder fer mitja, ampliant la lletra dels mots encreuats o bé buscant altres solucions adaptades a cada situació ."