Turisme

  • Viladrau Bosc
  • Viladrau, Castayner de les nou branques
  • bicis a Viladrau
  • Aigua a Viladrau
  • Boscos de Viladrau
  • Viladrau
  • Plaça de Viladrau
  • Viladrau

VILADRAU, CULTURA I NATURA

Emplaçat en un lloc privilegiat dins la comarca d’Osona, s’aixeca al cim d’un pujol de 840 metres d’alçada a la riba dreta de la riera Major.

Al voltant dels orígens del poble poca cosa se’n sap. Diferents hipòtesis han fet diverses aproximacions. Una hipòtesi molt probable ens apropa a l’estudi toponímic en la recerca de les arrels etimològiques del nom de Viladrau. Nom compost per dos elements, VILA que surt de la paraula “Villa” romana, mansió rural, i ADRAU, abans Adrai o Adrall, en llatí Adrallus, Aderallus o Aderaldus, que podria correspondre al nom de la persona que va posseir una finca important en aquest terme.

Una part important del terme municipal de Viladrau és dins del Parc Natural del Montseny, decretat el 20 de febrer de 1987 per la Generalitat de Catalunya per tal d’aconseguir-ne la conservació d’una manera compatible amb l’aprofitament ordenat dels seus recursos i l’activitat de llurs habitants. 

El Massís del Montseny, a causa de les variants característiques geològiques, i la diversitat i particularitat dels seus ecosistemes, ha estat sempre considerat un espai digne de protecció. L’any 1978 la UNESCO va incloure el Montseny dins la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera del programa MaB (Home i biosfera).

El clima fred i sec a l’hivern i temperat a l’estiu conforma un paisatge feréstec, muntanyenc i acollidor alhora que convida els viatgers i estiuejants a gaudir d’un ambient privilegiat. Bosc, aigua i home, tres elements importants, que a través dels segles han anat configurant la vida, els costums i el paisatge de un poble que viu harmoniosament amb el seu entorn. 

Des de principis del segle XX , gràcies al Dr. Carulla, el Dr. Ariet i en Lluís Ysamat, promotors de l’estiueig, Viladrau s’ha convertit en font d’inspiració de molts artistes en totes les seves disciplines i en un atractiu centre d’estiueig que ofereix múltiples possibilitats d’activitats lúdiques i culturals.