Inauguració de les Escoles els Castanyers

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, aquest dimecres 22 d'octubre al matí, ha inaugurat l’escola Els Castanyers de Viladrau.
 
La titular d’Ensenyament ha remarcat que “l’escola ha de permetre que cap alumne quedi enrere. Tothom ha d’aprofitar cada minut i cada quart de les hores que està a l’escola”. Rigau ha afegit que “l’escola és el pont entre la família i la societat, permet aprendre en grup i aprendre cultura”.
 
L’escola Els Castanyers té una matrícula de 82 alumnes d’educació infantil i primària, i forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) de Les Guilleries, conjuntament amb l’escola El Gurri de Taradell. L’escola disposa de set aules ordinàries, una biblioteca, un petit despatx, una aula de psicomotricitat, una aula d’informàtica, i una aula polivalent: menjador i aula de música. Pel que fa al projecte educatiu del centre, l’escola aposta per la l’educació ambiental i la preservació de l’espai natural, formant part de la xarxa d’escoles verdes, i dels projectes Rius i El Montseny a l’escola.
 
També es desenvolupa l’àrea artística amb el projecte Art i escola per treballar de manera global diferents tècniques artístiques, així com el projecte flabiol per a la introducció del flabiol i el tamborí com a instrument escolar. El centre també forma part dels projectes lingüístics PuntEdu de biblioteca escolar i Comenius, per treballar conjuntament amb centres d’altres països europeus.