Conveni de col·laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona - Diputació de Girona i l'Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers

EL PATRONAT DE TURISME GIRONA COSTA BRAVA - DIPUTACIÓ DE GIRONA S'IMPLICA AMB LA MARCA TURÍSTICA BOSCOS DE BRUIXES I BANDOLERS

Miquel Calm, vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, expressa la seva confiança en la nova marca Boscos de Bruixes i Bandolers com a proposta de turisme sostenible i de qualitat en la presentació que ha tingut lloc avui dilluns a Girona.

Girona, 16/09/2013. La signatura d'un conveni de col•laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona - Diputació de Girona i l'Associació de Municipis per al Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers formalitza el suport que el Patronat ha decidit donar a la nova proposta turística nascuda als municipis d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra.

L'acte de presentació ha tingut lloc avui dilluns a la Sala Rahola de l'edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, i ha comptat amb l'assistència i intervencions de Ferran Roquer -Director de l'àrea d'Empresa i Ocupació de la Delegació del Govern a Girona-, Miquel Calm -Vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona-, Clara Plana -Cap de Servei de Planificació Turística de la Subdelegació de General de Turisme de la Generalitat de Catalunya-, Francesc Xavier Bellvehí -President de l'Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers- i Pol Fages -Gerent del Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers-.

El Vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Calm, ha declarat en la seva intervenció "som una potència turística mundial i tenim el deure de millorar i anar fent camí cap a la sostenibilitat turística". Per la seva banda, Xavier Bellvehí, President de l'Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers, ha destacat "el valor de la unió d'aquests cinc municipis petits que conformen l'Associaci -Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra-, que ens ha permès assolir reptes d'una gran magnitud".

Les intervencions han coincidit a valorar molt positivament un projecte turístic que posa èmfasi en la sostenibilitat i la integració en el territori, amb propostes de turisme de qualitat basades en el ric patrimoni natural i cultural de la zona del Montseny, Guilleries i Lluçanès i adreçades a tots els públics.

Durant l'acte, Miquel Bisbe, Director de l'Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia -centre adscrit a la Universitat de Girona- ha presentat l'audiovisual de promoció que ha realitzat l'escola per a la marca Boscos de Bruixes i Bandolers.

L'acte s'ha tancat amb animació, amb balls de bruixes i atacs bandolers per sorpresa, que han aportat un toc festiu a l'esdeveniment; així com un esmorzar bandoler amb productes típics dels pobles integrants de la marca Boscos de Bruixes i Bandolers.

Més informació:

Boscos de Bruixes i Bandolers, secrets d'un passat de llegenda
La marca turística Boscos de Bruixes i Bandolers neix de l'acord entre cinc petits municipis de la Catalunya interior, a les comarques de la Selva, Osona i el Bages: Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra. El seu objectiu és la dinamització turística d'una zona de gran riquesa patrimonial a través d'una proposta de turisme sostenible i de qualitat, i s'ha dut a terme gràcies al suport econòmic de Turespaña i la Generalitat de Catalunya.

Tal com indica el seu nom, l'oferta turística Boscos de Bruixes i Bandolers s'estructura sobre la base dels fenomens de la bruixeria i el bandolerisme, que varen tenir especial incidència durant els segles XVI i XVII a la zona on s'ubiquen els municipis d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra: els massissos del Montseny i les Guilleries, així com la comarca natural del Lluçanès.

+ Informació turística:

Boscos de Bruixes i Bandolers
www.bruixesibandolers.com