Busquem persones voluntàries per fer parelles lingüístiques

  • Viladrau Busquem persones voluntàries per fer parelles lingüístiques

Als nostres pobles hi viuen algunes persones provinents d’altres països. Algunes ja estan aprenent el català als cursos que s’organitzen des dels Ajuntaments (Aiguafreda, Sant Miquel deBalenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer i Taradell) o les Escoles d’Adults (Balenyà i Tona).

Tant si ja estan aprenent el català com si no, a totes aquestes persones els ajudaria molt poder compartir periòdicament una estona amb persones que dominen la llengua catalana i així, a través de la conversa, millorar la seva fluïdesa i perdre la vergonya a l’hora de parlar.

Per aquest motiu la Mancomunitat La Plana i els municipis mancomunats, amb la voluntat de fer possible la capacitació lingüística de les persones nouvingudes, volem fomentar les parelles lingüístiques amb el programa gratuït Voluntariat per la llengua, que promou la Generalitat de Catalunya a través del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que vol adquirir fluïdesa.

S’ofereixen dues modalitats: la presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i la virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videoconferència).

Els requisits per participar-hi són: ser major d'edat, disposar d’un mínim d’1h a la setmana durant 10 setmanes i sobretot tenir ganes de parlar.

És una molt bona oportunitat per potenciar a nivell individual l’ús de la llengua catalana, al mateix temps que s’aprenen coses d’altres persones i cultures. A més, les persones participants adquireixen un carnet que permet obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya.

Les persones interessades a participar cal que s’adrecin als serveis que es detallen:

  • Oficines de la Mancomunitat La Plana
  • Viladrau (Ajuntament, Punt Jove El Torrent)