• Viladrau Carrer Pare Calet
  • Viladrau Carrer Pare Calet
  • Viladrau Carrer Pare Calet
Carrer Pare Calet

SANT ANTONI MARIA CLARET ARRIBA L'ANY 1840, COM A VICARI, A VILADRAU.

Era molt estimat entre la població perquè assistia als malalts i els tractava amb les plantes medicinals que ell mateix recollia i preparava. 

També va ser el responsable de tornar a aixecar la creu de Matagalls, el mateix any de la seva arribada, en una Missió que va portar a terme a la vila (La creu actual és del 1931 i va ser reposada pel Sr. Alfons d’Oriola-Cortada, comte de la Vall de Merlès i propietari del cimal en aquell temps).

Durant la guerra civil va pujar un escamot amb la intenció d’aterrar-la. Van arribar tan baldats que no es van veure d’esma per a fer-ho. 

Es troba també documentat a Viladrau  el que es considera el primer miracle del Pare Claret.  En l’incendi ocorregut al Mas Noguer, totes les galledes de la població no apagaven la pallissa incendiada. Amb les últimes galledes d’aigua que quedaven, beneïdes prèviament pel sant, es va aconseguir acabar ràpidament amb el foc. 

Sant Antoni Maria Claret va ser fundador dels anomenats ‘missionistes’. L’any 1850 va ser anomenat arquebisbe de Santiago de Cuba.

La font que trobareu en aquest carrer ens informa d’altres fonts del terme i el temps per arribar-hi.