Viladrau preprara la 26ª edició de la tradicional Fira de la Castanya

  • Viladrau prepara la 26ª Fira de la Castanya
  • Viladrau prepara la 26ª Fira de la Castanya

DESPRÉS DEL PARÈNTESI DE L'ANY 2020 A CAUSA DE PANDÈMIA PER COVID-19, LA CASTANYA TORNARÀ A SER PROTAGONISTA DE VILADRAU EL CAP DE SETMANA DEL 23 I 24 D'OCTUBRE

Viladrau escalfa motors pel retorn de les activitats del seu cap de setmana més popular. Després de cancel·lar les activitats relacionades amb la castanyada l’any passat, enguany el municipi reprèn la Fira de la Castanya adaptant-la a la situació actual amb un nou format que garantirà el compliment de les mesures sanitàries recomanades pel PROCICAT.

En aquesta direcció, l’alcaldessa de Viladrau Noemí Bastias destaca “la importància de poder tornar a fer la Fira de la Castanya després del període llarg i dur que estem passant en molts sentits. La fira ens ajudarà anímicament al ser un acte vinculat a la cultura popular i festiu, i a reactivar econòmicament diferents sectors del municipi”.

Així, l’esdeveniment proposa un nou format que concentrarà totes les activitats en un espai delimitat al centre del poble, on hi haurà un espai d’actuacions que acollirà espectacles familiars; un espai on es podran comprar castanyes fresques i torrades; i una zona de parades amb productes de proximitat, la majoria relacionats amb la castanya. Com a novetat, Viladrau proposa un espai on es realitzaran tallers familiars oberts a tots els participants a càrrec del col·lectiu d’artistes Viladr’art. Tots els espais de la fira comptaran amb control d’aforament si així ho estableix la normativa sanitària vigent.

Amb l’objectiu de posar en valor el producte més representatiu del municipi, durant el cap de setmana els restaurants de Viladrau també oferiran plats elaborats amb la castanya com a ingredient principal.

Per altra banda, la nit del 31 d’octubre Viladrau serà l’escenari del 24è Ball de Bruixes, aquest any amb un format més reduït per poder garantir el compliment de les mesures sanitàries. Un espectacle teatralitzat de música, dansa, llum i foc que es representarà a les 21h i a les 22.30h i que commemora un dels seus episodis històrics més tràgics: la persecució de les bruixes.

La programació i tots els detalls de la Fira de la Castanya i del Ball de Bruixes es donaran a conèixer a través de la pàgina web i de les xarxes socials de l’Ajuntament de Viladrau, i serà imprescindible inscriure’s prèviament per participar en les diverses activitats.