La Fira de la Castanya tanca amb gran èxit de públic

  • Viladrau La Fira de la Castanya tanca amb gran èxit de públic
  • Viladrau La Fira de la Castanya tanca amb gran èxit de públic
  • Viladrau La Fira de la Castanya tanca amb gran èxit de públic
  • Viladrau La Fira de la Castanya tanca amb gran èxit de públic
  • Viladrau La Fira de la Castanya tanca amb gran èxit de públic

UNES 20.000 PERSONES HAN VISITAT VILADRAU PER CELEBRAR LA CASTANYADA DURANT UN CAP DE SETMANA AMB TEMPERATURES PRÒPIES DELS MESOS DE PRIMAVERA.

Viladrau ha celebrat aquest cap de setmana la tradicional Fira de la Castanya, que ha tancat amb un gran èxit de visitants i amb uns 4.000 quilos de castanyes venuts, entre crues i cuites. Aproximadament 20.000 persones han visitat Viladrau entre dissabte i diumenge han pogut gaudir de parades de productors i artesans, espectacles familiars i participatius, música i cercaviles per amenitzar la festa, així com una degustació de tapes amb la castanya com a protagonista a càrrec de diversos restaurants.

Dissabte al vespre es va fer l’acte d’entrega de guardons de la Fira de la Castanya. En reconeixement a la seva vinculació amb el municipi, la Fira va guardonar a Jaume Fàbregas ‘Met’ per impulsar de nou el teatre a Viladrau i col·laborar en la direcció del grup, i a Xavier Jordi per la seva dedicació a millorar la vida cultural i associativa de Viladrau. Com és habitual, l’Ajuntament de Viladrau va entregar també el tradicional Pelló de Plata, que enguany va ser per Lluís Jutglar ‘Peyu’ per la seva contribució a eixamplar la cultura catalana i defensar la manera de ser osonenca als mitjans de comunicació; i la Castanya de Plata, que va reconèixer l’associació Osona amb els Nens per la seva incansable tasca en l’acolliment de nens en situació de vulnerabilitat i el lideratge de la campanya Osona amb Ucraïna. L’acte va comptar amb l'actuació de l’alumnat de l’aula de música Joan Bofill de Viladrau.

Segons l’alcaldessa de Viladrau, Noemí Bastias, “la Fira de la Castanya s'ha revalidat com un dels actes més importants del municipi. Viladrau ha viscut novament una anada i vinguda constant de visitants que s'han mostrat satisfets i satisfetes amb el que hi han trobat. El mateix podem dir dels firaires, qui han viscut novament una fira que ha estat un èxit en tots els sentits.” També recordava que “aquest any la qualitat de la castanya de Viladrau ha sigut excel·lent gràcies a les bones condicions climàtiques i a les pluges de finals d’estiu”.

A Viladrau, la festa continua la nit del 31 d’octubre amb el Ball de Bruixes, que aquest any celebra 25 anys. Un espectacle teatralitzat de música, dansa, llum i foc que es representarà a les 21h i a les 22.30h i que commemora un dels seus episodis històrics més tràgics: la persecució de les bruixes. La programació i tots els detalls del Ball de Bruixes es poden consultar a la pàgina web i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Viladrau.