Inauguració de l'Arborètum de Bruixes i Bandolers

  • Viladrau Arborètum de Bruixes i Bandolers
  • Viladrau Arborètum de Bruixes i Bandolers
  • Viladrau Arborètum de Bruixes i Bandolers

AQUEST DIUMENGE 30 DE MAIG TINDRÀ LLOC LA INAUGURACIÓ DE L’ARBORÈTUM DE BRUIXES I BANDOLERS. UN ESPAI QUE S’HA VOLGUT RECUPERAR DOTANT-LO DE PERSONALITAT I APROFITAR LA ZONA ENJARDINADA AMB UN GRAN POTENCIAL COM A ESPAI INTERPRETATIU I DE SENSIBILITZACIÓ AMBIENTAL I SOCIAL.

L'Arborètum és un parc a l'aire lliure on s’han introduït diferents plantes i arbres del Montseny. Aquest és un dels llocs més interessants de visitar a Viladrau on es pot veure gran part de la vegetació que avui en dia es pot trobar al Montseny, des de plantes medicinals fins arbres de vegetació humida.

Des de l’Ajuntament s’ha buscat donar un sentit educatiu a l’Arborètum Bruixes i Bandolers i dotar-lo d’enginys interessants i d’alt valor interpretatiu tant per a la població local com pels visitants. S’ha coordinat una adequació global de l’espai enjardinat i s’han introduït tot un seguit de valors afegits, de caràcter innovador i dinàmic, amb la finalitat d’establir una zona verda de passeig i instructiva alhora.

S’ha implantat una aplicació per a mòbil, amb les indicacions pertinents per al seu ús en el mateix Arborètum, amb més de 30 punts d’informació sobre els arbres implantats, el seu ús i les seves tradicions, en català i castellà. També s’han arranjat dos espais destinats al coneixement de plantes que la tradició assigna propietats màgiques o que són utilitzades per les bruixes.

S’han diferenciat dos recorreguts destinats a donar a conèixer, mitjançant faristols en quatre idiomes, els personatges i moments històrics més identitaris de Viladrau: En Joan Sala i ferrer, àlies Serrallonga, i el bandolerisme català del barroc i les bruixes de Viladrau i la cruenta persecució al poble on més bruixes de tot Catalunya es van ajusticiar. També s’ha establert un joc engrescador, on cal buscar les 14 bruixes amagades durant el recorregut. Una d’elles és mòbil i canviarà de posició periòdicament. Cal destacar que en totes les actuacions s’ha utilitzat fusta del territori, fusta de castanyer.

Aquest diumenge a partir de les 12:30h es realitzaran uns recorreguts guiats (amb reserva prèvia*) on es mostraran totes les novetats amb alguna sorpresa. Aquests recorreguts seran amb grups reduïts i seguint les indicacions i mesures de seguretat.

Vine a conèixer les novetats!

*Reserva prèvia

Es necessaria inscripció prèvia: