Viladrau i els municipis de la Mancomunitat la Plana contra la violència vers les dones

Dissabte, 28 Novembre, 2015
Violència vers les dones, Viladrau
Violència vers les dones, Viladrau

Amb l’objectiu de sensibilitzar, conscienciar i mostrar el rebuig a la violència vers les dones al conjunt de la ciutadania, ajuntaments i serveis d’alguns dels pobles que formen la Mancomunitat La Plana, com també les Associacions de Dones dels Hostalets de Balenyà, Taradell, Tona i Viladrau, han organitzat un seguit d’actes en motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional en contra de la violència vers les dones.

Així mateix, la Mancomunitat i la majoria d’ajuntaments, aprovaran el manifest institucional, elaborat des de l’Institut Català de la Dona, a proposta del Govern de la Generalitat de Catalunya, i consensuat amb totes les Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis. També, per commemorar aquesta diada i com a mostra de dol per totes les víctimes es col·locarà un plafó amb un llaç als dotze ajuntaments.

Volem així contribuir als conjunt d’actes que a tot el món es realitzen per prendre consciència de la situació de violència que pateixen tantes dones.

Com ja s’ha anat fent els darrers anys, la difusió dels actes s’ha fet a partir de la imatge guanyadora del IV concurs de cartells per la no violència, d’àmbit comarcal. Enguany el cartell guanyador es basa en un joc de paraules contradictòries que s'entrellacen en les relacions de violència, tal com ja va fer explícit la mateixa autora quan el va presentar.

Al cartell, inclou unes dades quantitatives que malauradament canvien cada dia i que fan més evident la necessitat de sumar esforços en la denúncia d’aquesta xacra social, així com de continuar apostant en els recursos i el compromís per a la prevenció i sensibilitzar per la no violència.

Les activitats són molt diverses i van des de la lectura del manifest institucional, a tallers, cinefòrums, monòlegs, concerts, activitats de sensibilització, etc.

Més informació