Programa TERRIS de Creacció

Divendres, 11 Octubre, 2019 a Diumenge, 27 Octubre, 2019
Viladrau Programa TERRIS de Creacció

QUÈ ÉS TERRIS?

Programa de formació vivencial adreçat a joves d’Osona per contribuir a la transformació i innovació social a la comarca.

Aquest programa vol formar les persones participants sobre lideratge, coneixement i comprensió de l’entorn i les diferents realitats socioeconòmiques de la comarca per tal que puguin contribuir a respondre als reptes d’innovació social del territori.

QUIN ÉS EL FORMAT?

El format del programa consisteix en dos caps de setmana intensius (11,12,13 d’octubre i 25,26,27 d’octubre) - de divendres a la tarda fins diumenge a la tarda. Els àpats i les nits estan incloses dins la formació.

La formació es concreta en:

  • Visites a projectes i/o experiències de diferents àmbits (emprenedoria social, emprenedoria rural, activisme ambiental, educació, política)...
  • Entrevistes a persones amb experiència i trajectòria en els camps de l’activitat social, política, associativa, universitària que poden generar reflexió en els membres del grup.
  • Moments de debat i de reflexió a partir de la trajectòria dels diferents participants i de les experiències viscudes durant el programa apostant pels espais de construcció col·lectiva.
  • Espais de convivència que afavoreixen el vincles i la complicitat entre participants
  • Espais de creixement personal i col·lectiu que contribueixin a consolidar aprenentatges i inspirar els participants més enllà del marc de la formació.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Els participants al programa seran una quinzena de joves de diferents pobles i ciutats

d’Osona d’entre 20 i 30 anys.

El programa s’adreça sobretot a:

  • persones actives socialment i amb tarannà comunitari
  • persones amb il·lusió i motivació per aprendre i conèixer nova gent i noves experiències
  • persones provinents de diferents àmbits: política, associacionisme, emprenedoria, estudiantil,...
  • persones compromeses a participar en tot el procés formatius i a fer un retorn al seu entorn social.
  • persones amb possibilitats i condicions per realitzar la formació completa

COM ES TRIEN ELS PARTICIPANTS?

Per tal de triar els participants s’ha establert un sistema d’antenes al territori. Les antenes són persones de certa rellevància sociopolítica o comunitària als barris, als pobles o ciutats que proposen les candidatures d’aquests joves.

Les antenes pensen quines persones tenen el perfil i poden estar interessades en la formació. S’hi posen en contacte i els proposen de participar-hi.

Si hi estan interessades, els demanen un currículum vitae i una carta de motivació. A partir d’aquí les antenes envien CV’s i cartes de motivació a l’equip tècnic del programa:

creaccio@creaccio.cat
La data límit per rebre les candidatures és el 20 de setembre.

A partir de les candidatures rebudes, l’equip tècnics del programa farà una tria en funció de criteris de gènere, de distribució territorial, d’edat, de diversitat, etc.

Es realitzarà també una entrevista al candidat o candidata en què s’exploraran les condicions personals per realitzar la formació tenint present l’alt nivell d’implicació i presència que suposa.

QUIN ÉS EL PREU?

El programa és totalment GRATUÏT per a les persones participants.

Lloc: 
Creacció
preu: 
Gratuït
Hora: 
Tarda