Jornada Neteja de deixalles de l'entorn de Viladrau

Dissabte, 10 Abril, 2021
Jornada Neteja de deixalles de l'entorn de Viladrau

EL PROPER DISSABTE 10 D’ABRIL, LA COLLA DELS SENGLANERS DE VILADRAU ORGANITZEN AMB LA COL·LABORACIÓ DE L’AJUNTAMENT I LA SOCIETAT DE CAÇADORS DE VILADRAU, UNA JORNADA DE NETEJA DE DEIXALLES A L’ENTORN DEL MUNICIPI.

Quan finalitza la temporada, l’entitat dels caçadors de Viladrau, tenen per costum l’arranjament de camins d’ús públic i privat, les estassades puntuals per a prevenir incendis, les recollides de deixalles, l’obertura de corriols, la recuperació de fonts, l’adequació de les trenques per evitar que les pluges malmetin els camins, etc ... Aquest any, han percebut un increment significatiu d’usuaris del medi a causa de la pandèmia i això també ha comportat un gran augment de deixalles. D’aquí va sorgir aquesta iniciativa d’organitzar una jornada oberta a tothom per netejar de deixalles l’entorn de Viladrau.

Des de la Societat expliquen que “els caçadors estimem i defensem el medi ambient i som els primers interessats a preservar l’entorn i els ecosistemes en les millors condicions possibles, ja que del manteniment dels hàbitats naturals en depenen les espècies que cacem en les èpoques permeses i en les quantitats oportunes per a garantir la sostenibilitat i continuïtat de la nostra activitat” hi afegeixen que “Aquesta jornada de neteja també la fem per donar suport als propietaris de les finques de Viladrau que cada cop més pateixen les massificacions de gent a les seves propietats. Ja fa anys que els estem ajudant amb les desbrossades de camins i arranjament amb maquinària”.

La jornada s’iniciarà amb un esmorzar (per emportar) a la barraca dels caçadors i tot seguit començarà la neteja de l’entorn. Per participar-hi cal inscripció prèvia i és imprescindible portar guants o pinces. En tot moment es respectaran les mesures per a la contenció de la COVID-19.

Amb aquesta acció també es volen obrir les portes de la societat de caçadors i convidar a participar a tothom, especialment els joves, i convertir la recollida en una activitat anual que ajudi a prendre consciència de l’impacte que determinades actituds tenen sobre el medi ambient i, alhora, per a mostrar diferents activitats que es porten a terme des de l’entitat.

Inici de la jornada

08.00 hores: Esmorzar a la barraca dels caçadors
09.00 hores: Inici de la Jornada de neteja de l'entorn de Viladrau

Inscripcions

IMPRESCINDIBLE PORTAR GUANTS O PINCES!

Lloc: 
Viladrau
preu: 
Gratuït
Hora: 
08.00 h.