Concurs de receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Dimarts, 1 Novembre, 2016
Viladrau Concurs de receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny

L'1 DE NOVEMBRE TINDRÀ LLOC EL CONCURS DE RECEPTES DE LA RESERVA DE LA BIOSFERA DEL MONTSENY. CONCURS DE RECEPTES TRADICIONALS CUINADES AMB INGREDIENTS DE LA RESERVA DE LA BIOSFERA DEL MONTSENY.

Concurs de receptes de la biosfera és un concurs que pretén confeccionar receptes de cada reserva. Si resideixes dins del territori de la Reserva de la Biosfera del Montseny, pots participar. Les receptes guanyadores formaran part d'un llibre recopilatori de les millors receptes tradicionals de les reserves de la biosfera espanyoles.

La cuina tradicional d'una regió és l'expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l'ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics. És un tret essencial de la identitat d'una societat i d'un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al nostre paisatge. Desperta l'atenció i l'interès dels visitants foranis, però alhora, es troba amenaçat per una multitud de factors alimentats per la globalització i que van des de la dietètica fins a les tendències o modes del consum, passant pels interessos de la indústria alimentària.

Amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals, la Reserva de la Biosfera del Montseny i els ajuntaments d'Arbúcies, Montseny, Seva i Viladrau, convoquen un concurs de receptes de cuina tradicional, adreçat a tota la població.

Per participar en el concurs caldrà inscriure's prèviament i portar el plat cuinat a un dels quatre actes que es convocaran oportunament (podeu trobar més informació a les webs dels municipis):

 • 9 d'octubre a Seva, Fira del Bolet
 • 1 de novembre a Viladrau  Fira de la Castanya de Viladrau
 • 5  de novembre a Arbúcies, Fira de Tardor
 • 20 de novembre a Montseny, Jornades de la Cuina del Senglar

Us convidem a participar-hi i a compartir els vostres coneixements. A més de la satisfacció de contribuir al desenvolupament sostenible del Montseny, podreu guanyar interessants premis. Consulteu les bases del concurs en la convocatòria de cada ajuntament.

QUÈ CAL FER PER CONCURSAR?

 • Consulteu les bases del concurs en la convocatòria de cada ajuntament.
 • Existeixen 4 categories: primer plat, segon plat, postres i tapa.
 • Els participants podran presentar tantes fitxes de receptes com es vulgui.
 • De les receptes rebudes, hi haurà un jurat per cada esdeveniment de cada municipi, que proposarà un menú a l'equip gestor de la Reserva que també a través d'un jurat seleccionarà el menú de la Reserva de la Biosfera del Montseny.
 • Només es consideraran les fitxes oficials totalment emplenades.
 • Les receptes hauran de ser presentades per persones, no per establiments de restauració.
 • Només podran participar els habitants de la Reserva de la Biosfera i hauran de lliurar les fitxes de les receptes personalment o enviar-la per correu ordinari, electrònic o qualsevol altre mitjà telemàtic.
 • Les persones que no manegen els mitjans telemàtics podran ser ajudades per qualsevol altra persona per fer arribar la recepta al gestor.
 • Les receptes han de ser típiques de cada territori i reuniran una sèrie de característiques com: tradicions, usos, sostenibilitat, productes locals, patrimoni immaterial, etc.

Més informació:
p.montseny@diba.cat

catagenda: