8M Dia Internacional de les Dones 2023

Dilluns, 6 Març, 2023 a Divendres, 10 Març, 2023
Viladrau 8M Dia Internacional de les Dones 2023

DIANA RUSSELL PROTAGONITZA LA CAMPANYA PER COMMEMORAR EL 8M, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. ELS 13 POBLES QUE FORMEN LA MANCOMUNITAT LA PLANA SE SUMEN PER REIVINDICAR LA IGUALTAT EFECTIVA I ELS DRETS DE LES DONES AMB UNA PROGRAMACIÓ TREBALLADA DE FORMA CONJUNTA

La Mancomunitat La Plana, i els 13 pobles que en formen part, se sumen a lacommemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones, amb una programació específica que té com a finalitat reivindicar la igualtat efectiva i els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada, tal com exposa el president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima.

Un any més, es referma el compromís per seguir avançant cap a l'erradicació de les desigualtats socials i econòmiques i la protecció dels drets de les dones i les nenes des de la Mancomunitat.

La programació ha estat organitzada conjuntament per associacions de dones i grups feministes i diverses administracions i serveis públics, entre d’altres.

Diana Russell, protagonista de la campanya

Diana Russell (Ciutat del Cap (Sud-àfrica), 6 de novembre de 1938-Oakland (Califòrnia), 28 de juliol de 2020) és la dona que protagonitza la campanya d’enguany i que ha dissenyat l’artista osonenca Mireia Bover. Rusell, activista i escriptora feminista, va dedicar la seva vida a lluitar contra les violències masclistes. Durant més de 40 anys va investigar sobre violació, incest, i les relacions entre la pornografia i la violència sexual als Estats Units, de manera que es va convertir en una autoritat en aquest àmbit a nivell internacional. Va organitzar el primer Tribunal Internacional dels Crims contra la Dona, a Brussel·les (Bèlgica), el març de 1976 i va introduir el terme feminicidi.

La imatge gràfica de la campanya ha sorgit del treball conjunt de la comissió d’Igualtat d’Osona formada per les tècniques d’Igualtat del Consell Comarcal d’Osona, el Consorci del Lluçanès, els Ajuntaments de Centelles, de Manlleu, de Torelló, i de Vic, i la Mancomunitat La Plana.

PROGRAMA D'ACTES DE VILADRAU

TEATRE "GARRIÍ AL FORN AMB COMPOTA DE REINETA"
A càrrec de CIA El Mirall (Blanes)

Una obra reivindicativa pel respecte i la igualtat entre gèneres i opcions sexuals.

Diumenge 5 de març
18 hores
Espai Montseny

Organitza: Ajuntament de Viladrau

TALLER "LES DONES DEL MONTSENY APRENM JUNTES"
A càrrec de les Arremangades

Del 6 de març fins al juny
Els dilluns de 10 a 12 hores
La Polivalent de Seva (espai bar)

Inscripcions:

Organitza: Reserva de la Biosfera del Montseny, Mancomunitat La Plana i Ajuntament de Seva

ACTE D'INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE RECONEIXEMENT A LES DONES DE VILADRAU QUE REGENTEN UN NEGOCI ACTIU A PEU DE CARRER.
A càrrec de les Arremangades

Dimecres 8 de març
19 hores
Plaça Major
(Es podrà veure a la plaça fins el diumenge 12/03. A partir del 12/03 es podrà visitar a l'Espai Montseny)

Tot seguit...

LECTURA DEL MANIFEST

15ª ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE VILADRAU

Divendres 10 de març
20.00 hores

i després...

SOPAR

A la Masia del Montseny
21.00 hores
24€ 
(Reserves a la Carnisseria Imma fins els dimecres 8 de març)

Durant el sopar farem un recordatori de tots els moments compartits al llarg d'aquests anys. Pase de videos i fotos. Us convidem a participar-hi!

Si esteu interessades a formar part o impulsar l'associació i no podeu assistir al sopar podeu contactar amb l'Associació de Dones de Viladrau a associaciodonesdeviladrau@gmail.com

Organitza: Associació de Dones de Viladrau

Lloc: 
Viladrau