25N Dia Internacional Contra les Violències Maclistes 2021

Dilluns, 22 Novembre, 2021 a Divendres, 3 Desembre, 2021
Viladrau 25N Dia Internacional Contra les Violències Maclistes

VISIBILITZEM I DENUNCIEM LES MOLTES FORMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA I FEM UNA CRIDA A TEIXIR ALIANCES I COMPLICITATS PER UNA VIDA LLIURE PER A TOTES LES DONES

Un any més volem mostrar el nostre rebuig contra les violències masclistes. És una realitat el fet que continuem en una situació molt dura per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència. Les violències sexuals també són molt presents a la nostra societat atemptant contra el principi de llibertat individual i fent que les dones visquem amb por.

És important doncs que visibiltizem les violències masclistes per tal que tothom les pugui identificar. És per això que des de la Mancomunitat La Plana i el municipis que en formen part es realitzaran diverses activitats entorn al 25 de novembre, Dia internacional contra les violències envers les dones.

Aquest any el 25N també servirà com a tret de sortida de molts materials de la campanya #ElMasclismealRebuig els quals s’han adaptat a cada municipi.

L'Ajuntament de Viladrau, dins La Mancomunitat La Plana, s’adhereix al ‘Manifest 25 de novembre de la Generalitat de Catalunya’ elaborat per la mateixa i també per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Aquest posa èmfasi a la reforma 17/2020 de 20 de desembre que modifica i amplia la llei 5/2008 del 24 d’abril, de dret de les dones a l’eradicació de les violències masclistes, que introdueix noves formes de violència i nous àmbits com són la violència vicaria i la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius, entre d’altres. Així mateix, fa palesa la necessita d’activar i connectar el sentiment de responsabilitat en els homes perquè de forma individual i col·lectiva assenyalin i s’allunyin de les conductes i actituds masclistes pròpies i dels seus iguals.

PROGRAMACIÓ D’ACTES 25N A VILADRAU

XERRADA "TRÀFIC DE DONES I NENES: Detectem?
Dimarts 23 de novembre
De 18 a 19.30 hores
A la sala Coll i Bardolet
Plaça 1 d'Octubre - Edifici El Sucre, Vic

Activitat gratuïta

A càrrec de Rosa M. Cendón, coordinadora de l'Àrea d'incidència de SICAR.cat
Inscripcions!
Organitza: Mancomunitat La Plana, Consell Comarcal d’Osona, Consorci del Lluçanès i Ajuntaments de Centelles, Vic, Manlleu i Torelló
Col·labora: PrevenciOsona

CAMINADA SOLIDÀRIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Dissabte 27 de novembre
16.00 hores
Sortida de la Plaça Major i a l'arribada:

ENCESA D’ESPELMES EN RECORD A LES DONES ASSASSINADES I LECTURA DEL MANIFEST
Organitza: Associació de Dones de Viladrau
Col·labora: Ajuntament de Viladrau i Associació Excursionista de Viladrau

TALLER "VIOLÈNCIA DE GÈNERE. TRETS I REPTES"
Divendres 3 de desembre
17.00 hores
Sala Mirador del Centre Cultural a Folgueroles

A càrrec d'Institut Diversitas
Inscripcions!
Organitza: Mancomunitat la Plana
Col·labora: Ajuntament de Folgueroles

Lloc: 
Viladrau