Presentació de la Campanya “A CEGUES NO MOLA” de la Mancomunitat La Plana

  • Viladrau, A cegues no mola
  • Viladrau, A cegues no mola
  • Viladrau, A cegues no mola
  • Viladrau, A cegues no mola

PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓ EN CONSUM DE DROGUES I CONDUCTES ABUSIVES I MASCLISTES

El passat 12 de juliol a la 1 del migdia el Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Viladrau, Ricard Argenter va assitir a la Sala de plens de l'Ajuntament de Taradell amb el Sr. Lluis Verdaguer, president, l’Ester Puig, tècnica de joventut, i Bet Pol, tècnica d’Igualtat, de la Mancomunitat La Plana varen fer la presentació de la nova campanya ‘A cegues no mola’ per aquest estiu.

Aquesta campanya forma part del programa “A cegues no mola” i es tracta d’una acció transversal entre el Servei de Joventut i el programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana.

El programa “A cegues no mola”, liderat inicialment i durant els primers anys pel servei de Joventut, tenia l’objectiu de fer prevenció i reducció de riscos en matèria de drogues en el context de l’oci nocturn, i més concretament, a actes adreçats al públic jove durant les festes majors.

La campanya s’organitza en tres eixos, la prevenció, la sensibilització i la intervenció i inclou diverses actuacions:

  1. Campanya gràfica (pòsters, adhesius i pancartes) enfocats a 3 temàtiques: consum de drogues, civisme i violència
  2. Estand en espais d’oci nocturn amb personal tècnic per donar informació als joves, amb accés gratuït a ampolles d’aigua etiquetades amb el missatge de la campanya durant els actes festius, dispensació gratuïta de preservatius, tests d’alcoholèmia, suport i ajuda a persones que han patit una agressió; etc.
  3. Formació, sensibilització i dotació de recursos als professionals i/o altres agents que intervenen amb joves (tècnics de joventut i cultura, entitats, educadors socials, entre d’altres)

A través d’aquest conjunt d’actuacions es pretén reduir les conductes de risc entre el jovent que participa a la festa i sensibilitzar sobre els riscos derivats dels consums i les conductes de risc com l’abús de substàncies, la conducció sota els efectes de l’alcohol o el cansament, la sexualitat de risc, etc. També es volen promoure conductes cíviques en els espais d’oci nocturn.

Alhora la campanya pretén fer reflexionar sobre les actituds sexistes, abusives i discriminatòries, implicant a l’entorn que ha d’actuar davant una situació d’agressió sexista.